Wat is het?

CB500 TROPHY

Zoals de naam al doet vermoeden  wordt er in de CB500 Trophy enkel met Honda CB500 motoren gereden van het bouwjaar 1993 tot en met 2003. Daarnaast heeft de CB500 Trophy een specifiek technisch reglement waarin wijzigingen beperkt zijn. Dit zorgt ervoor dat de kosten sterk beperkt worden en dat de deelnemers het met nagenoeg identiek materiaal tegen elkaar opnemen. Zo zal er bijvoorbeeld verplicht gereden moeten worden met Dunlop Sportsmart TT banden en moeten alle motoren een testbankrun maken bij onze technische partner MGB MOTO.

Concreet wilt de CB500 Trophy het racen toegankelijk maken voor zowel jong als oud. Piloten die willen debuteren in een competitieve omgeving, maar ook ervaren rotten die zich willen amuseren zijn allemaal welkom!
De CB500 Trophy staat garant voor spannende wedstrijden in combinatie met een gezellige sfeer!

CB500 Trophy

 

De CB500 Trophy rijdt deels mee met de Belgian Twin Trophy. Dit is een kampioenschap waarin motoren met twee cilinders en een maximale cilinderinhoud van 690cc strijden binnen een nagenoeg open reglement.
Gezien de CB500 Trophy deels meerijdt met de Belgian Twin Trophy is een internationale licentie verplicht. Deze licentie zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor eventuele ongevallen op de wedstrijden van de Belgian Twin Trophy en al je vrije trainingen op FIM-gekeurde omlopen. Voor de mensen die een buitenlandse licentie hebben moet het gaan om een internationale licentie.

Let op: De CB500 Trophy blijft een vorm van competitie en er is een zeker tempo nodig om te kwalificeren voor de evenementen. Zo moeten de piloten een kwalificatietijd neerzetten binnen 118% van de gemiddelde rondetijd van de eerste 3 piloten. Bij wedstrijden die verreden worden met de Belgian Twin Trophy geldt dit ook.

 

Lidgeld

Voor de deelname aan de CB500 Trophy wordt er lidgeld aangerekend die voor het 2023 seizoen vastgelegd werd op €60
Het lidgeldpakket bevat:

  • Rijdersprofiel, verslaggeving en opvolging op de Facebook-pagina en de website
  • Unieke -riders only- CB500 Trophy-trui 
  • Unieke CB500 Trophy podiumbekers
  • CB500 Trophy startnummer stickers
  • Testbankrun en blokverzegeling bij MGB MOTO

Ter verduidelijking: Piloten dienen zich nog steeds in te schrijven voor de individuele wedstrijden. De link wordt gepost van zodra die beschikbaar is!

 

SUB690 & WILDCARD

Wat moet dit kosten?

 

Voor enkele wedstrijden op de kalender is er aanvullend een SUB690-klassement. De wedstrijden die hiervoor in aanmerking komen worden aangeduid op de kalender. Het SUB690-klassement is open voor 2-en 4-takt motoren met één- of twee cilinders tot 690cc. Om deel te nemen aan deze wedstrijden moet er geen lidgeld betaald worden. Er vindt per wedstrijd een podium plaats, maar is geen sprake van een kampioenschap.
Het is met andere woorden mogelijk om een wildcard-optreden te maken voor deze wedstrijden.

Let op: voor bepaalde wedstrijden geldt een geluidslimiet. Bekijk dus zeker als uw motor in aanmerking komt. Contacteer ons zeker mochten er vragen zijn.